Vrijdag

Alle radiozenders draaien You'll Never Walk Alone

17 maart 2020 15:21 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Vrijdag om kwart voor negen 's ochtends draaien alle radiostations het liedje You'll never walk alone van Gerry & the Pacemakers. Het is een idee van radio dj Sander Hoogendoorn van 3FM.

De volgende radiozenders doen vrijdag mee: NPO Radio 2, Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 10 en 100% NL draaien vrijdag allemaal You'll never walk alone

Crisis

Sander Hoogendoorn: "Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hieruit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien? De suggestie om voor You'll never walk alone te kiezen is omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen."

Liverpool

Het lied werd oorspronkelijk geschreven door Rodgers & Hammerstein voor de musical Carousel in 1945, maar de versie van Gerry & the Pacemakers werd bekend als het lijflied van de voetbalclub Liverpool waar het altijd hartstochtelijk wordt meegezongen door de fans. 

Meer over