Zes maal avondvullend...

Alle Zomergasten 2018 bekend

Zomergasten heeft haar line-up compleet. Presentatrice Janine Abbring spreekt in het 31e seizoen met zes zeer uiteenlopende, interessante gasten die hun favoriete tv-avond met haar doornemen. 

De VPRO maakte de afgelopen week dagelijks een verse Zomergast bekend. 

Romana Vrede

De eerste gaste op 29 juli is actrice Romana Vrede. Het grote publiek kan haar kennen omdat ze regelmatig tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk is in De wereld draait door. Vrede won vorig jaar de prestigieuze theaterprijs Theo d'Or, volgend jaar is ze te zien in een toneelstuk over haar autistische zoon Charlie.

Louis van Gaal

Op 5 augustus is het de beurt aan Louis van Gaal. De voetbaltrainer was vorig jaar al gevraagd, maar heeft nu wel tijd. Hij belooft veel persoonlijke keuzes te maken in zijn tv-aanbod: "Het zal een avond zijn over de mens en de coach Louis van Gaal. Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring."

Marleen Stikker

In de derde aflevering, op zondag 12 augustus, krijgt Janine gezelschap van Marleen Stikker, internetpionier en digitaal visionair die in 1993 al het eerste social media netwerk op poten zette. Haar tv-avond staat in het teken van de band tussen mens en technologie. 

Pieter Waterdrinker

Zondag 19 augustus is helemaal voor schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker. Hij was volkomen verbijsterd gevraagd te worden, maar gaat graag in op het aanbod. Zijn thema ligt voor de hand: "In mijn leven, in mijn werk, in mijn literatuur staat altijd één ding centraal: de mens en zijn vaak bizarre lot op deze aardbol". Ook gaat het uiteraard over Rusland.

Eric Wiebes

De minister van Economische Zaken komt in aflevering vijf, op zondag 26 augustus, praten over vooruitgang. Eric Wiebes doet normaal gesproken nooit mee aan "de mens achter de politicus" programma's maar zei toch ja tegen Zomergasten omdat hij er vroeger al naar keek. Verder laat Wiebes nog niks los over de onderwerpen die aan bod gaan komen.

Esther Perel

Hekkensluiter op zondag 2 september is de Belgische psychotherapeute Esther Perel die in 2006 wereldwijd furore maakte met haar eerste boek Mating in captivity. Het spanningsveld tussen liefde, lust en de tegenstrijdige menselijke behoefte aan veiligheid en vrijheid staat in haar werk centraal: "In mijn fragmenten wil ik verkennen hoe mensen over de hele wereld worstelen met liefde, lust en verbintenissen in deze unieke tijd in de geschiedenis. Ook wil ik, aangezien ik zelf al mijn hele leven overal waar ik kwam een vreemdeling ben geweest, een blik werpen op hoe we het karakter van een mens én een land afmeten aan hoe er om wordt gegaan met ‘de vreemdeling’."

Meer over:

Reageren