Vooruitblik

Alles wat je moet weten over Het Perfecte Plaatje 2022

4 oktober 2022 15:11 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Vanaf woensdag 12 oktober barst er weer een fotografiestrijd los op RTL4 in een gloednieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje. Wil je nu niets missen? Lees dan hier de belangrijkste feitjes op een rij.

Eén ding is zeker: ook in deze gloednieuwe reeks worden de deelnemers weer flink op de proef gesteld.

Lees ook: Spelregels Het Perfecte Plaatje op de schop door Soy Kroon 

Het Perfecte Plaatje

In het zevende seizoen Het Perfecte Plaatje halen opnieuw tien kersverse BN'ers alles uit de kast om de beste foto te maken. Dit doen ze niet door enkel naar de stad te gaan en daar een kiekje te maken. Wekelijks nemen ze het namelijk tegen elkaar op in diverse opdrachten. Ze krijgen hierbij de gelegenheid om zichzelf en elkaar te overtreffen met de meest prachtige foto's. Wie daar niet in slaagt, moet de competitie verlaten: iedere week valt er namelijk één iemand af.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Deelnemers Het Perfecte Plaatje 2022

RTL4 heeft aan de start van de opnames vast flink moeten rondbellen, maar het is ze weer gelukt: ze hebben opnieuw tien enthousiaste BN'ers gevonden die deze strijd wel aandurven. Dat zijn dit keer: Trijntje Oosterhuis, Najib Amhali, Tina de Bruin, Filemon Wesselink, Inge Ipenburg, Geraldine Kemper, Maik de Boer, Linda Hakeboom, Edwin Jonker en tot slot zangeres Bente Fokkens.

Het Perfecte Plaatje 2022
Het Perfecte Plaatje 2022

Wat is er nog meer nieuw dit seizoen?

Naast het kersverse deelnemersveld hebben de makers ook flink hun hersenen laten kraken over de opdrachten. En dat zijn er weer wat! De deelnemers gaan dit jaar o.a. honderd jaar terug in de tijd voor een uniek roaring twenties zelfportret, maken een fashionfoto met hoogbejaarde modellen en duiken het zwembad in met de Nederlandse waterpolomannen. Ook leggen de fotografen in spe iconische wereldsterren vast en staan ze front row bij de band Kensington. Of de (beruchte) naaktshoot dit jaar ook weer terugkeert, is nog onbekend. 

De juryleden

In het extra zomerseizoen kreeg William Rutten nog versterking van de Argentijnse fotograaf Gaby Herbstein, maar dat was slechts eenmalig. Cynthia Boll schuift namelijk wederom naast de sterrenfotograaf aan in de jury. Elke opdracht worden zij bijgestaan door andere professionals uit het vak. Aan presentator Tijl Beckand weer de taak om alles in goede banen te leiden.

William Rutten, Tijl Beckand en Cynthia Boll
William Rutten, Tijl Beckand en Cynthia Boll

 

Hoelang duurt Het Perfecte Plaatje 2022?

Hopelijk heb je de komende weken op de woensdagavonden niets te doen. Het Perfecte Plaatje 2022 is namelijk maar liefst elf weken te zien. Snel gerekend wordt dus in de aflevering van woensdag 21 december de winnaar onthuld.

Het Perfecte Plaatje is vanaf 12 oktober wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer over