Fijn overzicht!

Alles wat je moet weten over The Masked Singer 2023

26 oktober 2023 10:00 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten

The Masked Singer 2023 komt er nu echt bijna aan. Van de startdatum, de veranderingen, de karakters tot de panelleden: wij zetten alle belangrijke feitjes hieronder voor je op een rijtje.

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij!

Slecht nieuws: Er komt dit jaar geen Oud & Nieuw Special van The Masked Singer 

The Masked Singer

Het muzikale raadprogramma The Masked Singer heeft na vier seizoenen en diverse Oud & Nieuw-specials eigenlijk geen introductie meer nodig. In deze show hullen bekende gezichten zich in bizarre kostuums en laten ze hun zangtalent horen. Het is vervolgens aan het publiek thuis en de panelleden in de studio om te raden welke bekendheid er schuilgaat achter het masker. Hiervoor krijgen ze gedurende het seizoen diverse hints voor hun kiezen.

De Tijger in The Masked Singer 2022
De Tijger in The Masked Singer 2022

Wie hebben er al eens meegedaan aan The Masked Singer?

Om de speurtocht dit jaar te vergemakkelijken, hebben we een overzicht samengesteld van alle BN'ers die eerder hebben deelgenomen aan The Masked Singer. Tot op heden heeft niemand ooit voor de tweede keer meegedaan, dus dit zou je kunnen helpen bij het uitsluiten van verdachten.

Bekijk snel: Deze BN’ers hebben al eens meegedaan aan The Masked Singer

Guido Spek? Heeft al meegedaan! Lone van Roosendaal? Check! Ook de aanwezigheid van voormalig winnaar Jeroen van der Boom lijkt ons dit jaar erg onwaarschijnlijk.

Wat maakt The Masked Singer 2023 anders dan voorgaande jaren?

In voorgaande seizoenen waren de panelleden, bestaande uit Loretta Schrijver, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Buddy Vedder, verdeeld in twee teams: met Carlo en Loretta aan de ene kant, Buddy en Gerard aan de andere kant. In The Masked Singer 2023 is dat aangepast. Alle panelleden proberen individueel punten te scoren, en er is een nieuwe toevoeging: Monica Geuze sluit zich dit jaar aan bij de panelleden en zal gedurende het hele seizoen meeraden.

Monica Geuze voor The Masked Singer 2023
Monica Geuze voor The Masked Singer 2023


Wanneer is The Masked Singer 2023 te zien?

The Masked Singer 2023 is vanaf vrijdag 10 november wekelijks vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. De finale is op zondag 31 december 2023 te zien. Dat betekent dus maar liefst 8,5e week raadplezier.

Welke karakters mogen we in The Masked Singer 2023 verwachten?

Dit jaar zullen er maar liefst 20 bekende Nederlanders zich in een pak hijsen. Maar om wat voor pakken gaat het dit jaar eigenlijk? RTL onthulde zo'n twee weken voor de allereerste aflevering dat we dit jaar te maken krijgen met een Badeend, een Bonbon, een Buffel, een Discobol, een Druiventros, een Eekhoorn, een Hert, een IJsbeer, een Koala, een Kogelvis, een Libelle, een Magiër, een Nijlpaard, een Schaap, een Stinkdier, een Toffe Peer, een Tuinkabouter, een Uil, een Walrus en tot slot is er ook Zeester aanwezig.

Zij splitsen zich dit seizoen op in vier groepjes van vijf: drie van hen zullen doorgaan naar een volgende ronde en de andere twee moeten al direct hun ware identiteit onthullen. Uiteraard is het ook dit jaar aan het publiek in de studio om hun stem uit te brengen.

Deze groepjes zijn als volgt:

Groepje 1: Libelle, Druiventros, Nijlpaard, Stinkdier & Walrus

Libelle, Druiventros, Nijlpaard, Stinkdier & Walrus in The Masked Singer 2023
Libelle, Druiventros, Nijlpaard, Stinkdier & Walrus in The Masked Singer 2023

Groepje 2: Eekhoorn, Bonbon, Kogelvis, Koala & Toffe Peer

Eekhoorn, Bonbon, Kogelvis, Koala & Toffe Peer in The Masked Singer 2023
Eekhoorn, Bonbon, Kogelvis, Koala & Toffe Peer in The Masked Singer 2023

Groepje 3: Uil, IJsbeer, Badeend, Discobol & Tuinkabouter

Uil, IJsbeer, Badeend, Discobol & Tuinkabouter in The Masked Singer 2023
Uil, IJsbeer, Badeend, Discobol & Tuinkabouter in The Masked Singer 2023

Groepje 4: Buffel, Magiër, Hert, Zeester & Schaap

Buffel, Magiër, Hert, Zeester & Schaap in The Masked Singer 2023
Buffel, Magiër, Hert, Zeester & Schaap in The Masked Singer 2023

Wie doen er mee aan The Masked Singer?

Het zou natuurlijk niet leuk zijn als we deze vraag al konden beantwoorden, want: waarom zou je dan nog kijken? Toch zijn er al enkele namen in omloop, waaronder die van... Temptation Island-presentator Kaj Gorgels.

In zijn podcast met Monica schemert hij door meer te weten over dit seizoen. "Jij weet helemaal niks, lieve schat. Jij denkt dat jij altijd op de hoogte bent, maar ik kan je vertellen: je wordt in dit programma flink in het ootje genomen. En hoe ik dat precies weet, dat ga ik jou niet vertellen," aldus Kaj, die zichzelf hiermee ontzettend verdacht maakt.

The Masked Singer is vanaf vrijdag 10 november 2023 weer wekelijks te zien op RTL4. Blijf gedurende het seizoen ook via deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer over