Bijna te zien

Alles wat je moet weten over Wortelboer en Van Rossem

16 oktober 2023 13:19 | amusement | Door Tessa Kok

© Roy Beusker / BNNVARA

Maarten van Rossem en Emma Wortelboer zijn bijna op de buis te zien met hun nieuwe programma Wortelboer en Van Rossem. Voor het programma neemt het kersverse tv-duo hun generaties onder de loep. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten van hun show? Wij zetten het op een rij!

Generatieverschillen

Van Rossem en Wortelboer schelen maar liefst een halve eeuw. Er is door de jaren heen heel veel veranderd. Zo zag de jeugd van Maarten er een stuk anders uit dan die van Emma. Voor het programma neemt het duo hun generaties onder de loep. Want wat is er allemaal veranderd en wat is nog steeds hetzelfde gebleven? 

Elk vanuit hun eigen generatieperspectief zoeken ze dit tot op de bodem uit. Dit doen ze met hun ongezouten meningen en een flinke dosis humor, zoals we al wel van het duo gewend zijn.

Van Rossem laat het volgende uit over hun programma: "Ik heb Emma leren kennen als een aardig, intelligent en kwiek persoon. Het leeftijdsverschil leek mij een fascinerend onderwerp vanwege historische overwegingen. Het leukste generatieverschil vond ik hoe Emma reageerde toen ze erachter kwam dat ik mijn beste vriend geen knuffel geef als ik hem zie."

Ook Emma is te spreken over hun samenwerking. "Het is echt verfrissend om met een oudere te werken. Wat me vooral heeft verrast is dat Maarten ook nog eens een heel levendig en optimistisch exemplaar is. Mensen gaan echt een andere kant van hem leren kennen, een lieve en warme kant. Zelfs ik ontdooide ervan." 

Zes afleveringen

Wortelboer en Van Rossem bestaat uit zes afleveringen, waarin het duo steeds switcht tussen vroeger en nu. Zo blikken ze terug op hun tijd op de middelbare school, waar Maarten te maken had met corrigerende tikken en krijtborden en er bij Emma al digiborden en frikandelbroodjes waren.

Het duo kijkt ook terug naar hoe ze vroeg woonden en hoe ze dit ervaren hebben. Ook hierin is er weer een groot contrast te zien. Van Rossem en Wortelboer laten ook het onderwerp relaties niet voorbijgaan. Waar tegenwoordig op datingapps naar links en rechts geswipet wordt, was dat vroeger wel anders. Want hoe vond je in die tijd de liefde van je leven?

We hoeven niet lang meer te wachten tot we de avonturen van de twee kunnen bewonderen. Wortelboer en Van Rossem is vanaf donderdag 26 oktober wekelijks om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Meer over