Overzicht

Alles wat we weten over de nieuwe spelshow Bestemming X van RTL

3 april 2024 13:50 | amusement | Door Judith Regeling

© Jasper Suyk
Als je dol bent op programma's als De Verraders en Het Onbekende zit je vanaf mei goed bij RTL4, want dan start Bestemming X. In dit artikel brengen we je op de hoogte van alle ins en outs van deze veelbelovende nieuwkomer op televisie.

De Belgen zijn alvast fan!

Wat is Bestemming X?

In het nieuwe RTL4-programma Bestemming X gaan tien onbekende Nederlanders door een avontuurlijke reis door Europa. Dat klinkt al behoorlijk fantastisch, maar dat is niet eens het leukste: de deelnemers hebben vooral geen idee waar ze naartoe gaan. Ze worden in een geblindeerde bus gezet en rijden richting de mysterieuze eindbestemming: Bestemming X.

Tijdens de reis krijgen de kandidaten verschillende opdrachten waarmee ze hints kunnen verdienen. De vraag is alleen: kunnen ze de juiste aanwijzingen onderscheiden van de misleidingen? Aan het einde van elke aflevering moeten ze raden waar ze denken te zijn. Degene die hier het verst naast zit, moet direct de bus verlaten. Tot er uiteindelijk nog twee deelnemers over zijn. Zij strijden tegen elkaar in het allesbepalende finalespel.

Door wie wordt Bestemming X gepresenteerd?

In Nederland ligt de presentatie in handen van Nasrdin Dchar. Je kunt hem onder meer kennen van zijn rol in Mocro Maffia, Het Gouden Uur of De 12 van Oldenheim. Ook presenteerde hij vrij recent nog The Life Trail voor Videoland met zijn goede vriend Walid Benmbarek.

Waar komt Bestemming X vandaan?

Bestemming X is - net als Wie Is de Mol? - van oorsprong een Vlaams tv-programma. In februari 2023 werd het programma gelanceerd op VTM, wat zeer succesvol bleek te zijn. Het programma behaalde niet alleen goede kijkcijfers, maar werd ook direct aangekocht door NBCUniversal in de Verenigde Staten, de BBC in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Bovendien werd het programma bekroond met een Gouden Roos in Londen, in de categorie wedstrijd-realityprogramma.

Benieuwd waarom? De tweets hieronder schetsen alvast een beeld!


Hoe zien de eerste beelden eruit?

Helaas zijn er nog geen beelden van de Nederlandse editie, maar om toch alvast een beetje een indruk te krijgen, delen we graag de trailer van de Belgische editie.


Wanneer is Bestemming X in Nederland te zien?

Pak je agenda er maar snel bij, want Bestemming X komt er nu echt snel aan. Vanaf 10 mei kijk je iedere vrijdag vanaf 20:00 uur naar RTL4 voor een nieuwe aflevering of iedere zaterdag om 18:00 uur naar de herhaling op RTL5. De finale vindt plaats op 5 juli 2024.

Terugkijken kan naar verwachting ook via Videoland.

Meer over