"Zit heel erg op mijn plek"

Amber Brantsen blij bij NOS Journaal

7 Augustus 2018 14:10 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Amber Brantsen beleefde op 7 augustus 2017 haar debuut bij het NOS Journaal. 12 maanden later blikt ze terug op een druk, maar geslaagd televisiejaar. 

Op haar eigen website kijkt Amber (28) terug op haar eerste jaar als nieuwslezeres. 

Vuurdoop

Om haar zenuwen de baas te blijven, beet ze zich volledig vast in het nieuws van de die dag: "et stilstaan bij mijn vuurdoop liet ik zoveel mogelijk aan anderen over. En zo opende ik het NOS Journaal om 6:30 uur met een stijging van het aantal verkochte vakantiehuisjes, gevolgd door een beveiligingslek bij leasemaatschappijen en loslopende beren in Roemeense steden. Vooral dat laatste item zal ik niet gauw vergeten."

Zoveel te doen

Maar Amber mocht het afgelopen jaar veel meer doen dan het nieuws voorlezen: "Samen met Ron Fresen maakte ik een uitzending rondom de presentatie van het regeerakkoord van Rutte 3. Ik mocht de sociale media doen in het programma van Rob Trip over nepnieuws. Afgelopen mei was daar natuurlijk mijn eerste echte grote uitzending, rondom het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle. En dan heb ik het nog niet eens over alle reguliere uitzendingen, waar nog weleens breaking news om te hoek kwam kijken."

Perfectionist met haperingen

Al met al is ze een tevreden mens: "Als er een ding is dat ik heb geleerd het afgelopen jaar, dan is het dat ik heel erg op mijn plek zit." Ook omdat ze dankzij live televisie heeft geleerd met fouten om te gaan: " waar de perfectionist in mij vroeger het liefst de studio zou uitrennen, zie ik nu de uitdaging in het opvangen van dit soort situaties. Want, zoals mijn vader zou zeggen: piloten verdienen hun geld pas echt wanneer het vliegtuig hapert. Ga het maar oplossen. The show must go on."

 

Meer over