American Idol beschuldigd van racisme door deelnemers

26 juli 2013 10:10 | amusement | Door Televizier

Tien Afro-Amerikaanse kandidaten van talentenjacht American Idol hebben een aanklacht ingediend tegen het programma vanwege racisme.

Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De ex-kandidaten beschuldigen de producenten van de show van inhumaan gedrag en discriminatie.

Strafblad

De makers van American Idol hadden het strafblad van de kandidaten opgerakeld om te tonen tijdens introductiefilmpjes. Dit terwijl de deelnemers in kwestie nooit zijn veroordeeld. Daarnaast zouden dit soort onthullingen nooit zijn gedaan bij blanke kandidaten.

Ernstig geschaad

Door deze introductiefilmpjes werden de Afro-Amerikaanse kandidaten neergezet als gewelddadige criminelen, leugenaars en zedendelinquenten. Dit heeft hun leven en carrière naar eigen zeggen ernstig geschaad. Om deze reden eisen zij minstens 25 miljoen dollar schade vergoeding per persoon.

Jennifer Hudson

De beschuldigingen van de tien deelnemers zijn opvallend. In 2004 won de Afro-Amerikaanse Jennifer Hudson de derde editie van American Idol. Zij hield hier een succesvolle zang- en acteercarrière aan over.

 

 

 

Meer over