'Onorthodoxe situatie'

Amerikaans management laat Glennis Grace vallen

De Amerikaanse droom van Glennis Grace was nog maar net begonnen, maar de artiest heeft nu een kleine tegenslag te verwerken. Haar Amerikaanse management breekt met de Hollandse zangeres.

Dat meldt RTL Boulevard, die een mail in handen zou hebben van managers Lauren Walters en Josh Williams. 

Niet persoonlijk

Het is 'niets persoonlijks', blijkt uit de verklaring van het management. "Soms werken dingen gewoon niet in het bedrijfsleven en nemen partners een andere weg. We zullen Glennis altijd ondersteunen en wensen haar al het aanhoudende succes in de wereld." 

Onorthodoxe situatie

Waar het dan wel om ging? Een 'onorthodoxe situatie'. "Helaas is dit vanaf het begin altijd een zeer onorthodoxe situatie geweest en is het niet echt soepeler geworden", verklaren de Amerikanen. "We werken met niemand van onze klanten op deze manier en hebben niet de tijd of energie om door te gaan op dit pad."

Glennis Grace verduidelijkt die cryptische omschrijving zelf op Instagram. De zangeres van wereldformaat blijft vol vertrouwen over haar Amerikaanse droom. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik zag vanavond tot mijn verrassing bij RTL Boulevard een mail voorbij komen die mijn Amerikaanse ex-management naar mij heeft gestuurd, en daarna blijkbaar naar Boulevard. Voor de duidelijkheid wil ik bevestigen dat ik inderdaad niet meer met hen werk. Met 'onorthodoxe situatie' bedoelen ze de scheiding die we hadden gemaakt tussen de Benelux en de rest van de wereld, waarbij zij zich niet met mijn carrière in de Benelux bemoeiden. Dit is overigens niet ongebruikelijk, en voor mij belangrijk om me op Nederland te kunnen blijven focussen, ondanks mijn internationale dromen en ambities was dit ook altijd zo afgesproken. Maar goed, voor mijn voormalige Amerikaanse management werkte dit dus niet en dat respecteer ik, al vind ik het niet erg professioneel dat ze deze persoonlijke mail met de media hebben gedeeld. Gelukkig kan ik de gesprekken die in de V.S. lopen gewoon zelf overnemen en heb ik al meteen gemerkt dat als er ergens een deur dicht gaat er een andere open gaat. En nu ga ik lekker slapen, morgenochtend vroeg naar Radio 10 met de Ladies of Soul! Liefs, G.

Een bericht gedeeld door Glennis Grace (@glennisgrace) op


Sinds ze de finale van de Amerikaanse talentenjacht America's Got Talent bereikte, lijkt Glennis een veelbelovende toekomst tegemoet te gaan. In De Wereld Draait Door onthulde ze dat er interesse zou zijn voor een concertreeks met muziek van Whitney Houston. "Maar je moet nu heel goed nadenken over wat je wel en wat je niet gaat doen", vertelt de zangeres. "Je bent snel geneigd om alles aan te pakken, maar je moet de goede dingen eruit pikken en goede keuzes maken."

Bekijk hier hoe Glennis Grace met het nummer Never Enough de Amerikaanse jury omverblaast.

Meer over: