Amerikaanse Utopia niet dagelijks op de buis

Utopia staat op het punt een wereldwijde hit te worden. Volgend seizoen gaan ook in de VS vijftien pioniers het avontuur aan. Maar de Amerikaanse Utopianen zijn een stuk minder vaak te zien.

Waar we in Nederland elke werkdag kunnen genieten van het wel en wee in Utopia, heeft de Amerikaanse zender FOX voorlopig slechts een uurtje zendtijd per week ingeruimd voor de reality reeks.

Amerikaanse Utopia op maandag

Dit blijkt uit de voorlopige programmaschema's die de goedbekeken kabelzender naar buiten bracht voor het televisieseizoen 2014/2015. Utopia heeft een prominente plaats in de programmering gekregen, om 20.00 uur 's avonds. Wel heeft FOX aangekondigd om in de beginperiode ook op vrijdag een aantal speciale Utopia uitzendingen te maken zodat het publiek de deelnemers sneller leert kennen. 

Utopia vult een gat op

Utopia is een welkome toevoeging aan de programmering van FOX. De zender haalde eerder deze maand rigoreus de bezem door haar programma aanbod. Matig presterende series als Dads, Enlisted, Surviving Jack en Raising Hope werden stuk voor stuk geschrapt.

Eerder werd al bekend dat John de Mol zijn realityreeks had verkocht aan Duitsland en Turkije.

Reageren