Omroep MAX

André van Duin zoekt naar beste modeltreinbouwer van Nederland

14 februari 2021 11:56 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J Reinders/MAX

André van Duin krijgt een nieuw programma bij Omroep MAX. De 73-jarige presentator gaat in De Grote Kleine Treinen Competitie op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland.

In het programma gaan zes modeltreinbouwers met hun teams de strijd met elkaar aan. In elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een complete miniwereld gecreëerd worden.

Schade inhalen

André kijkt uit naar zijn nieuwe klus. “Die spoortreintjes heb ik altijd wel leuk gevonden. Ik heb als kind nooit een treintje gehad, dus nu ga ik eindelijk mijn schade inhalen met die mooie spoorwegtreintjes”, aldus de presentator tegen RTL Boulevard.

Kandidaten 

Omroep MAX zoekt nog naar kandidaten voor het van oorsprong Britse programma, waar The Great Model Railway Challenge op Channel 5 al twee seizoenen achter de rug heeft en zeer succesvol is. Opgeven voor de Nederlandse versie kan hier.

Najaar 

De Grote Kleine Treinen Competitie moet in het najaar van 2021 te zien zijn bij Omroep MAX. André van Duin maakt voor Jan Slagter en cs. ook de programma’s Heel Holland bakt, Doorbakken en Denkend aan Holland.

Meer over