Hazes Is De Basis

Artiesten brengen ode aan André Hazes in nieuw SBS6-programma

18 januari 2022 13:54 | amusement | Door Esther Hut

© ANP Kippa

SBS6 komt met een nieuw muzikaal programma. In Hazes Is De Basis, gepresenteerd door Jeroen van der Boom, geven ruim twintig artiesten hun eigen draai aan een origineel Hazes-nummer.

Onder andere Tino Martin, Guus Meeuwis, 3J’s, O’G3NE, Holly Mae Brood en Kris Kross Amsterdam bewerken hun favoriete Hazes hit, waarin zowel het authentieke van het origineel wordt gecombineerd met de herkenbare sound van de artiest. Nummers als ‘Kleine Jongen’, ‘De Vlieger’ en ‘Het Is Koud Zonder Jou’ komen allemaal voorbij.

André Hazes

André Hazes zou afgelopen zomer 70 jaar zijn geworden, dus voor Rachel Hazes de reden om hierbij stil te staan. Daarom heeft ze ruim twintig artiesten gevraagd aan te slag te gaan met het repertoire van Nederlands grootste volkszanger.

Rachel Hazes

Rachel is betrokken bij de show, maar dan wel achter de schermen. "Ik doe niks. Ik maak video's met de artiesten en de line-up hebben we een beetje met z'n allen bedacht. In de show zelf zeg ik wat, maar ik doe zelf niets muzikaals," zei Rachel maandag tegen RTL Boulevard.

Hazes is de basis

Wekelijks komen uiteenlopende artiesten als Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Elske DeWall, Samantha Steenwijk, Kenny B & Beef, Karsu, Belle Pérez, Loïs Lane en Ellen ten Damme langs. Samen brengen zij verschillende Hazes klassiekers onder begeleiding van de Marcel Fisser-band opnieuw tot leven en halen zij persoonlijke herinneringen aan André en zijn muziek op.

Hazes Is De Basis is vanaf zaterdag 26 februari om 20.00 uur te zien op SBS6.

Meer over