Openhartige gesprekken

André van Duin over zijn aanpak in Bij van Duin op de Achterbank

10 februari 2023 10:45 | amusement | Door Susanne Jansen

© MAX

Vanavond start het nieuwe programma 'Bij Van Duin op de Achterbank' op NPO 1. In het programma spreekt André van Duin verschillende collega's uit het vak. En in tegenstelling tot talkshows, waar gasten aan tafel zitten, doet de komiek het op zijn manier. 

De achterbank van een oldtimer is namelijk de plek waar André zijn gasten ontvangt.

De finale van Heel Holland Bakt was nog geen week geleden, dus lang hebben we André van Duin niet hoeven missen op de televisie. Vanaf vandaag is hij elke vrijdag te zien met zijn nieuwe programma. 

Gesprekken op de achterbank

André van Duin stapt samen met zijn collega, een mede komiek, achterin een Rolls-Royce uit 1928. Met rode stoelen en gouden details voelt deze volgens André al bijna een beetje als een theater. Onderweg praten de twee over humor, het vak van cabaretier en de inspiraties.

Ook worden videos van vroeger bekeken en bekende anekdotes besproken. "Wat is er leuker dan gezellig babbelen over humor?! Jarenlang heb ik zelf op het toneel gestaan en nu mag ik mijn collega's onderweg naar hún werk vergezellen. Het worden vrolijke gesprekken", aldus André.

Youp van 't Hek

Aan het ANP benadrukt André dat hij niet interviewt, maar gesprekken voert. "Ik ben geen journalist en ik moet wel in m'n eigen gebied blijven", vindt hij. De gesprekken zijn volgens hem heel natuurlijk, omdat de gasten in het programma mensen zijn die André al jaren kent.

De eerste gast vanavond is Youp van 't Hek, en in de volgende afleveringen nemen Jochem Myjer, Peter Pannekoek, Tineke Schouten, Herman Finkers en Brigitte Kaandorp plaats op de achterbank.

Bij Van Duin op de Achterbank is vanaf vanavond wekelijks te zien om 21:20 uur op NPO 1.

Meer over