André van Duin vervangt Martine Bijl bij Heel Holland Bakt

14 maart 2016 17:38 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO1/Tijd voor MAX

André van Duin gaat Heel Holland Bakt presenteren. De 69-jarige komiek is de tijdelijke opvolger van Martine Bijl die wegens haar revalidatie verhinderd is.

De identiteit van de nieuwe presentator werd, na weken smakelijke speculatie, maandagavond tijdens de live-uitzending van Tijd voor MAX onthuld.

"Geen André van Duin show"

Sybrand Niessen en Martine van Os bouwden de spanning meesterlijk op naar de vraag wie de honneurs voor Martine mag waarnemen. Stipt om 17.30 uur schakelden ze voor de onthulling over naar een keuken "ergens in Amsterdam" waar André van Duin ten tonele verscheen. In een eerste reactie zei André het als fan van Heel Holland Bakt een hele eer te vinden Martine te mogen vervangen "ook al is ze niet te vervangen". Hij benadrukte daarbij dat het heus geen André van Duin show ging worden maar dat alles blijft draaien om de bakkers en hun baksels. Voor de goede vorm toverde hij daarna een verse appeltaart tevoorschijn.

Bijl blij met André 

Tijd voor MAX had ook een verklaring van Martine Bijl, ze liet weten meer dan tevreden bleek met de keus van Omroep MAX: "Ik hou van André, heel Holland houdt van André, ik kan me geen betere vervanger wensen." Ook Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden, toevallig in de keuken van Tijd voor MAX aanwezig, was te spreken over André: "Ik ben er heel blij mee, André en Martine zijn dikke vrienden, dus ik vind het vooral fijn dat zij er ook blij mee is. Het gaat helemaal goed komen."

Tussenpaus

Bij RTL Boulevard reageerde André voor het eerst op zijn nieuwe job. Hij onthulde pas afgelopen woensdag te zijn benaderd voor de klus. Voordat hij de knoop doorhakte, zocht hij eerst contact met Martine Bijl, die hij een goede huisvriendin noemt. Toen ook nog Joop van den Ende z'n zegen gaf, besloot Van Duin de stap te wagen. Hij noemt het een geruststellende gedachte "maar een tussenpaus" te zijn. Ook blijft hij zichzelf: "Ik ga geen typetjes met gekke hoedjes doen of als meneer Wijdbeens allemaal dingen omgooien ofzo. Maar misschien dat ik met Janny of Robèrt een grap kan uithalen." Dat hij zelf niet kan bakken noemt de grappenmaker geen bezwaar: "Dat kan Martine ook niet, haha."

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Kort nadat het nieuws rond André van Duin officieel bekend werd, liet Omroep MAX via Twitter ook weten wanneer de rossige komiek voor het eerst in actie te zien zal zijn. Het vierde seizoen van Heel Holland Bakt gaat van start op zondag 4 september.

Afbeelding

André is geen onbekende bij Omroep MAX, hij is sinds begin dit jaar co-host van Tijd Voor MAX.  

Meer over