Feestje

André van Duin zit zestig jaar in het vak en Omroep MAX eert hem met serie en concert

16 mei 2024 15:37 | amusement | Door Irma Tomas

© Roy Beusker
De populairste BN'er van Nederland zit al zestig jaar in het vak. Tijd voor een feestje! En dat krijgt André van Duin van Omroep Max dat dit najaar een zesdelige serie over de komiek uitzendt. 

André van Duin is van alle markten thuis. Hij begon als komiek, ontwikkelde in die hoedanigheid talloze beroemde typetjes maar hij is net zo goed een verdienstelijk zanger, presentator en acteur. In de zes afleveringen delen bekende gasten achtergrondverhalen bij bekende fragmenten uit het oeuvre van André. Van Meneer Wijdbeens tot Willempie, van de de theatershows met Frans van Dusschoten tot Te Land, ter Zee en in de Lucht en van Animal Crackers tot de dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Heel Holland Bakt, alles komt aan bod. 

Het concert voor André

En dan komt er ook nog een concert aan vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam met daarin liedjes van André van Duin. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest op het podium, komen alle hits van André voorbij. Samen met verschillende Nederlandse artiesten: Richard Groenendijk, MEAU, Veldhuis & Kemper, Danny Vera, Simone Kleinsma, Jeangu Macrooy, Francis van Broekhuizen, Karin Bloemen en Gerard Cox - speelt het orkest de mooiste, grappigste en meest geliefde nummers van André van Duin. Van Het Pizzalied, Er staat een Paard in de Gang, Als de Zon Schijnt, Het Dorp en Heb ik Vandaag al gezegd dat Ik van Je hou tot La Bohème.

Het concert wordt dinsdag 25 juni opgenomen, de kaartverkoop is inmiddels gestart. De serie over het 60-jarig artiestenjubileum van André van Duin staat voor dit najaar op het programma. 

Meer over