Andrea uit Utopia is een dief

19 februari 2014 11:04 | amusement | Door Televizier

Utopia-inwoner Andrea is stiekem aan het stelen geslagen. Hoewel er overal camera's hangen, moffelde de zweverige bewoonster verschillende kledingstukken weg van hulporganisatie Humana.

Humana bracht 2200 kilo textiel onder bij de Utopianen, die daar op hun beurt een flink zakcentje aan konden verdienen. Alles moest netjes gesorteerd worden, zodat Humana er mee op weg kon naar Afrika.

Motorjack

Dat er overal camera’s hangen leek niet iedereen te kunnen deren. Op de beelden was duidelijk te zien dat Andrea onder andere een leren motorjack aantrok en riep: “Er is genoeg voor iedereen!”

Humana

Nicoline belde nog netjes naar Humana om te vragen of er een prijslijst was van de kleding, zodat de Utopianen een aantal kleren konden kopen. De hulporganisatie vertelde haar vervolgens dat er kleding was ontvreemd en de zakken waren opgevuld met hout en stenen om het gewicht te camoufleren.

Hoe kan dat nou?

De onrustig geworden Utopianen kregen al snel duidelijkheid toen iemand van Humana hen om de tafel riep. “We weten dat er nog steeds kleding verstopt is door iemand van jullie. Hoe kan dat nou?”

Schuldige

Hoewel anderen ook wat kleren hadden ingepikt, zijn die later weer teruggelegd. Andrea is de grote schuldige! De mailbox van de hulporganisatie stroomde over van mailtjes van kijkers die Andrea aangaven als dief.

Twitter

En niet alleen in de mailbox van Humana gaven kijkers aan de diefstal opgemerkt te hebben.

Ontkennen

De deelneemster ontkent in alle toonaarden: “Ik zweer het alles ligt daar! Ik heb helemaal niks!” Niemand kan Andrea ertoe bewegen zich aan te geven.

Uiteindelijk draagt bewoner Ruud het idee aan om de verdiende 200 euro terug te geven aan Humana, met de reden dat ze het gewoon echt voor het goede doel hebben gedaan.

Andrea heeft Utopia tijdelijk verlaten voor een ziekenhuisbezoek. 

Meer over