Andy van der Meyde wordt kickbokser

oud-voetballer en realityster Andy van der Meyde laat zich omscholen tot kickbokser. Op 9 februari staat hij voor het eerst in de ring.

In zijn realityshow Andy en Melisa ligt Andy van der Meyde voornamelijk languit op de bank, terwijl echtgenote Melisa zo'n beetje alles doet, maar dat is de afgelopen maanden veranderd. Andy is sinds deze zomer volop in training en stapt volgend jaar daadwerkelijk de kickboksring in. „Ik ben altijd gek geweest van vechtsporten. Het is hard werken en je bent op jezelf aangewezen in de ring. Dat trekt me aan en blijkbaar is de afgelopen maanden gebleken dat ik er wel wat van kan.”

Luie donder

Andy wordt sinds deze zomer getraind door vijfvoudig wereldkampioen Faldir Chahbari in Zutphen die het volste vertrouwen heeft in zijn nieuwe pupil. „Andy was een luie donder, maar langzaamaan zag ik dat veranderen. Ik ben vier keer per week met 'm bezig nu en hij is heel erg fit. Zijn mentaliteit maakt hem sterk. Andy is van nature een knokker en dat kan hem als kickbokser een heel eind brengen”, zegt hij in het AD.

Andy is al 36 en dat is redelijk oud voor een topsporter maar hij stapt volgend jaar toch de ring in. Andy maakt zijn debuut als kickbokser op het Beast of the East-gala op 9 feburari 2016.

Reageren