Column

Angela de Jong vindt wat Arjen Lubach doet 'ongekend knap'

2 februari 2023 16:09 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot
Vaak heeft Angela de Jong kritiek in haar column in het AD, maar vandaag is ze een en al lof voor De Avondshow met Arjen Lubach. 'Het derde seizoen van Lubach is nog geen twee weken bezig en hij heeft alweer een aantal onderwerpen hoog op de nationale agenda gezet'.

Angela geeft als voorbeeld het mobieltjesverbod dat deze week aan bod kwam in de show van Lubach. Hij pleitte voor een verbod en gisteren werd bekend dat Minister van Onderwijs Dennis Wiersma binnenkort met scholen gaat praten om een dergelijke maatregel te bespreken. 'Er is geen columnist, Kamerlid of satiricus die hem dat nadoet. Zelfs de heren van Even tot hier niet. En dat is ongekend knap', zo schrijft Angela. 

Wijn

Met zo'n mobieltjesverbod is ze het roerend eens, maar de columniste heeft wat moeite met een van de andere onderwerpen die Arjen Lubach deze week aan de kaak stelde. De gezondheidsrisico's van alcohol en de rol van de overheid. Want Angela lust zelf graag een wijntje. Gort over de Grens, waarin Ilja Gort de wijn ruim laat vloeien, was ineens een stuk minder leuk. 

Meer over