Na kritiekloos Koffietijdgesprek

Angela de Jong beticht Jinek van RTL-propaganda

3 April 2020 15:45 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Angela de Jong is doorgaans zeer te spreken over Eva Jinek, maar die liefde lijkt wat bekoeld nu de talkshow volgens de AD-recensente steeds meer een kritiekloos podium voor RTL-programma's lijkt.

In haar tv-column windt Angela zich ditmaal op over het gesprek dat Eva had met Koffietijd-boegbeelden Loretta Schrijver en Pernille Lalau over de doorstart van het RTL-ochtendprogramma.

'Enorm succes'

Na al het beladen coronanieuws was het item vooral bedoeld voor wat broodnodige luchtigheid. Daar had De Jong ook niets op tegen, maar dat Eva Koffietijd omschreef als een 'enorm succes' was haar tegen het zere been. Angela had de kijkcijfers er eens bijgepakt en vond dat gemiddeld 132.000 kijkers per dag nu niet direct dat predikaat verdiende. 

Promoprietpraat

Angela vond ook dat Eva geheel kritiekloos haar twee RTL-collega's liet oreren over de Koffietijd kijker en het feit dat ze graag verbinding maken met iedereen. Dat vond De Jong wat veel eer: "Voor de goede orde: we hebben het dus over een show waarin een kok iets kookt, een visagist make-uptips geeft, een BN’er zijn nieuwe waar aanprijst en de resterende zendtijd gevuld is met promoprietpraat voor de Postcode Loterij."

Meer over