Slimme zakenvrouw

Angela de Jong gelooft Britt Dekker niet meer

5 november 2019 14:03 | amusement | Door Irma Tomas

© KRO-NCRV
Angela de Jong, de televisiecriticus van het AD zegt in haar nieuwste column dat ze niet gelooft dat Britt echt zo naïef is als ze zich al jaren voordoet.

Maandag werd de eerste aflevering van Opgezadeld met Britt uitgezonden, een programma waar niet massaal naar werd gekeken, maar wat wel met veel liefde door de kijkers ontvangen. Juist omdat Britt Dekker zo authentiek, origineel en niet cynisch is. Maar daar zet Angela de Jong haar twijfels bij. Zij denkt dat Britt haar onschuld speelt. 

Geen dom blondje

'Britt geloof ik eerlijk gezegd niet meer. Ten tijde van haar legendarische Nelson Mandela-uitspraak ging ik er met boter en suiker in. Maar wie zich al tien jaar staande houdt in de listige tv-wereld, is bepaald geen dom blondje. Dat is een slimme zakenvrouw die weet hoe de hazen lopen in Hilversum', zo schrijft Angela. Een uitspraak die niet in goede aarde zal vallen bij de vele Britt-fans. 

Saai programma

En dan heeft Angela ook nog eens kritiek op de inhoud van Opgezadeld met Britt. Er gebeurt namelijk niets in dat programma. 'Opgezadeld met Britt is ongeveer even spannend als kijken naar het groeien van gras. Er gebeurt namelijk niets. Er barst geen waterleiding, er heeft niemand iets te zeuren over het behang dat loskomt van de muur en er is geen hond die zijn tanden zet in het been van de loodgieter. In plaats daarvan zien we Britt een uur lang George borstelen.'

Britt heeft inmiddels gereageerd via Instagram en zo te zien is Britt flink in haar wiek geschoten. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

🙈Velen van jullie kennen haar niet, maar in ons vak heb je Angela. Dat is een vrouw wat werkt voor een grote krant en stukjes over programma’s schrijft. Wat ze vaak probeert en doet is presentatoren en programma’s kapot te maken met haar stukjes. Soms schrijft ze zoveel over een bepaalt iemand dat diegene daar helemaal aan onder door gaat. Ik lees het vaak met een steen in mijn maag omdat je dat diegene niet gunt. Ze heeft nu een lullig stuk geschreven over mij en het programma opgezadeld, 😊maar het gave is, onder haar eigen stuk wordt ze nu zelf geroast ipv andersom😊Verder wil ik niks lulligs over haar schrijven want ze krijgt heel veel geld betaald om die stukjes te schrijven en ze probeert ook maar een gezin te runnen, en het zal verder ook geen verkeerd mens zijn, maar ik ben meer van mening dat je beter nooit over de rug van anderen kunt scoren. Ik wilde er al heel lang wat over zeggen maar dan ben je toch bang dat ze jou ook pakt, maar dat is nu toch al het geval. Al had ik het niet verwacht omdat ik geen één negatieve reactie had gelezen over het programma en dat is heel zeldzaam in deze tijd, dus extra gaaf was dat! 🦄 Scoren over de rug van een ander moet nooit de drijfveer zijn voor een mooie bankrekening. Maar goed wie ben ik om iets over bankrekeningen te zeggen, ik kies voor een paard en kinderprogramma’s bij @NPOZAPP ♥️🧸🍿

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

Meer over