'Alleen vanwege zijn vader'

Angela de Jong kraakt talkshow Johnny de Mol af

19 augustus 2021 09:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
Johnny de Mol moet met zijn nieuwe, dagelijkse live talkshow HLF8 de vooravond van SBS 6 een boost geven. TV-criticus Angela de Jong vindt het een onbegrijpelijke keuze.

In de AD Mediapodcast bespreekt De Jong met haar collega's de stand van zaken in medialand, waaronder de aankondiging van HLF8, het dagelijkse liveprogramma waarin Johnny de Mol zijn debuut als talkshow host maakt.

Ongunstige moment

Angela en haar collega's menen dat het 't meest ongunstige moment is voor De Mol om een dergelijk project te starten. Momenteel ligt hij onder vuur vanwege de rechtszaak die zijn ex Shima Kaes tegen hem heeft aangespannen. De Mol zou haar zwaar mishandeld hebben, wat zijn populariteit weinig goed doet.

Dankzij papa

Dat SBS 6 hem desondanks op HLF8 zet vindt Angela geen verrassing: " de Jong windt er geen doekjes om: "Hij krijgt een talkshow omdat zijn vader daar de baas is. Ik denk niet dat hij dat bij een andere zender voor elkaar gebokst had. Nu kan het nog, nu is pa nog zenderbaas voordat RTL de boel overneemt. Wie gaat er naar kijken? Zelfs zijn laatste programma De Mol’s hoop, wat op zich niet heel slecht was, daar keek ook niemand naar."

Zwabberend

Volgens Angela doet SBS 6 er geen goed aan om opnieuw aan hun programmering te tornen: "Mr. Frank Visser zit nu om 19.30 uur, dat heeft een redelijk vaste schaar kijkers. Elke dag zo’n 400.000 kijkers. Niet enorm veel, maar wel een trouw publiek en ik denk ongeveer de max van wat je op dat tijdstip kunt halen. Je hebt Khalid & Sophie op 1, het Half acht nieuws bij RTL 4 en je hebt ook nog First dates dat een bepaald publiek trekt dat meer past bij de doelgroep van Johnny. Ik vind het allemaal erg zwabberend: ze hebben eindelijk iets dat redelijk werkt en dan moet het weer weg."

Broek scheurend

Maar heeft Johnny zich dan niet bewezen met al zijn jaren als televisiemaker in programma's als Waar is De Mol? Ook daar was Angela duidelijk over: "Zo broekscheurend waren die interviews niet in Waar is De Mol? En je moet niet vergeten: het was een montageprogramma. Je kunt dingen tien keer opnieuw doen of een vergeten vraag nog eens stellen, heel anders dan live. Bovendien waren het altijd BN’ers waar een deal mee was gesloten: zij mogen een gave reis maken en in ruil daarvoor vertelden zij een verhaal dat ze liever niet vertelden aan Johnny. Die wederkerigheid zit er in een dagelijkse talkshow niet in."

HLF8 start op maandag 6 september om 19.30 uur bij SBS 6.

Meer over