Dirk en Anneke

Angela de Jong vindt MAFS een programma waarin wanhopige mensen gewetenloos gebruikt worden

15 februari 2024 14:28 | amusement | Door Irma Tomas

© Nander de Wijk/Studio Haviq
In de woensdagavond-aflevering van Married at First Sight ging het er zo meedogenloos aan toe tussen Dirk en Anneke dat Angela de Jong zeer twijfelt aan de goede bedoelingen van de makers.

De aanleiding? Het nu al mislukte huwelijk tussen zestigers Dirk en Anneke. De twee waren nog geen 48 uur getrouwd of Dirk was al afgeschreven door Anneke. Reeds in het eerste etmaal liet Anneke Dirk weten dat zij te goed was voor hem. De blondine vond het gebit, de kleding en het ondergoed van haar kersverse echtgenoot beneden maat. Bovendien was Dirk met zijn 67 jaar veel te oud voor de 60-jarige Anneke. In het 'goedmaakgesprek' dat op woensdag werd uitgezonden, werd de arme Dirk nogmaals bruut gekleineerd door Anneke. 

Leedvermaak

Volgens Angela de Jong ging het te ver. In haar column in het AD schrijft ze: 'Nu houd ik best van een portie intermenselijk ongemak op tv. Geen beter vermaak dan leedvermaak. Maar dit had niet uitgezonden moeten worden ter bescherming van alle betrokkenen." 

Gewetenloos

En misschien heeft Angela wel gelijk wanneer ze schrijft: "Ik zag mijn grootste bezwaar tegen deze show weer eens bevestigd. Wanhopige mensen worden onder het mom van ‘een serieus wetenschappelijk experiment’ gewetenloos gebruikt voor spraakmakende tv." Want eerder zagen tv-kijkers ook al hoe de lieve Sarath meerder keren werd afgebekt door zijn bruid Malou. 

Volgens Angela is Married at First Sight 'psychologische marteling, óók van de kijker.'

Meer over