Angela Groothuizen: 'Ik heb geen flikker gehad aan mijn carrière bij de Dolly Dots'

Volgens Angela Groothuizen heeft haar glorietijd bij de Dolly Dots haar helemaal niets opgeleverd, ze moet telkens opnieuw beginnen.

Angela Groothuizen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Eerst in de jaren tachtig bij de hitmachine De Dolly Dots, de meest populaire meidengroep die Nederland ooit voortbracht en daarna o.a. als jurylid bij The Voice of Holland.

Maar in een interview met het blad Opzij vertelt Angela dat ze niet veel heeft gehad aan die prestaties. „Laten we wel wezen, ik ben de enige vrouw in de Nederlandse showbizz die geen flikker heeft aan haar carrière met de Dolly Dots, ik heb geen flikker gehad aan het feit dat ik Wie is de Mol? mede heb opgezet. Ik moet mezelf steeds opnieuw uitvinden. Laat ik dan dit vasthouden, dit theaterwerk, dat is van mij. Daar ga ik zelf over.”

30 hits

Maar Angela klaagt niet over haar carrière tot nu toe. „Het is geen gemopper, echt niet. Ik heb dertig hits gehad met de Dots, anderen schnabbelen zich een weg naar hun pensioen. En ik heb het weleens gedaan, zo’n medley, met mijn achtergrondkoortje. Het enige wat ik dacht, terwijl ik daar stond te zingen was: ik word hier te oud voor. Echt. Ik ben gewoon geen schnabbelkont.”

En dus richt Angela zich tegenwoordig vooral op haar theatertour, die ze uit eigen zak betaalt: „Ik krijg geen subsidie, ik betaal mijn mensen goed, in tegenstelling tot veel anderen. Het kost mij elk jaar weer veel geld, zo’n theatertournee, zo'n 20.000 euro.”

Het laatste programma dat Angela presenteerde was Een Nieuw Begin, maar dat komt niet meer terug

Reageren