Angela Groothuizen verliest programma Een Nieuw Begin bij RTL

Presentatrice Angela Groothuizen moet stoppen met Een Nieuw Begin op RTL 4. Van het programma waarin deelnemers een innerlijke en uiterlijke makeover krijgen zal geen derde seizoen op de buis komen.

Zenderbaas Erland Galjaard laat in Adformatie weten dat de tegenvallende kijkcijfers de oorzaak zijn van het besluit. “ Vorig jaar zaten we met het programma op 1,4 miljoen kijkers, dit jaar is daar iets meer dan de helft van over. Ok√©, dan moeten we kennelijk weer iets nieuws verzinnen. Zo leer ik ook.”

Rustig

Angela Groothuizen krijgt het zo wel erg rustig. De presentatrice zou best weer wat meer voor RTL willen doen: “Misschien komt er nog wat. Ik hoop het, ik vind het heel fijn bij RTL en ik kan ook heel goed televisie maken. Ik heb zoveel ervaring.”

RTL

In tegenstelling tot Groothuizens metamorfoseshow, trekken andere programma’s van RTL wel veel kijkers. Zo zit RTL Late Night het programma Pauw en Witteman op de hielen als het om kijkcijfers gaat.

Humberto Tan

Wat Galjaard betreft blijft de talkshow met Humberto Tan dus op televisie: “Tenzij Humberto zegt dat hij er geen zin meer in heeft. Het is natuurlijk heel zwaar, zo’n dagelijks programma.”

Andere programma’s die Angela bij RTL presenteerde waren Ik kom bij je eten en Comedy Kids.

Reageren