Angela Schijf presenteert anti-pestprogramma voor volwassenen

Angela Schijf gaat voor RTL 4 een volwassenen versie van het anti-pest KRO-programma Over de Streep presenteren. 

De afgelopen jaren was er op de Nederlandse televisie veel aandacht voor pestgedrag onder jongeren. Onder andere met Over de Streep, dat vier jaar lang werd uitgezonden door de KRO. Arie Boosma was toen de presentator. Het nog naamloze nieuwe programma met Angela Schijf gaat over pestgedrag onder volwassenen. Zo denkt RTL 4 aan bijvoorbeeld bejaardentehuizen, voetbalteams, ziekenhuispersoneel, ouders en leraren. 

Jessica Villerius

Eerder dit jaar werd bekend dat ruim een half miljoen Nederlanders het slachtoffer is van pesterijen op het werk, dus er is reden genoeg dit programma te maken. Producent van het programma is Jessica Villerius, die ook de serie Over de Streep maakte. Dat format is al 27 jaar een succes in Amerika en wordt o.a. gesteund door Oprah Winfrey. Villerius: „Veel volwassenen gaan zich realiseren dat veel van wat ze dénken te weten van elkaar, gebaseerd is op vooroordelen.”

Angela Schijf

Het is de eerste keer dat actrice Angela Schijf een presentatieklus voor haar rekening neemt: „Het is een prachtig, integer programma. Ik vind het heel eervol om er aan mee te werken. Dat ik de presentatie op me neem, is een stap buiten mijn comfortzone. En laat dat nu precies zijn, waar het in dit programma over gaat”. 

Jessica en Angela praten donderdag in RTL Late Night over hun nieuwe programma

Reageren