Spannend

Anita Witzier en Anna Gimbrère in de race voor Op1-plek

16 juni 2021 11:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen

Het lijkt er sterk op dat Anita Witzier binnenkort een nieuwe klus te pakken heeft. De 59-jarige presentatrice is in beeld om bij Op1 aan de slag te gaan.

Volgens Angela de Jong heeft Anita Witzier een screentest voor het programma gedaan. Met haar ook wetenschapsjournaliste en presentatrice Anna Gimbrère. Eén van hen moet de opengevallen plek van Talitha Muusse naast Sven Kockelmann invullen.

Spannend

In een eerder interview gaf Anita al aan de presentatie van Op1 wel te zien zitten. “Het lijkt me spannend en ook leuk, want het is live, je voert gesprekken met z’n tweeën en elke dag is anders, met weer nieuwe gasten.”

Speculaties 

Dinsdag werd ze door RTL Boulevard gevraagd naar de geruchten over haar screentest voor Op1. Ontkennen deed het voormalig Memories-gezicht niet. “Anita zegt zelf tegen ons ‘dat er zoveel speculaties rondgaan dat ze er weinig over kan zeggen’. Dat zegt ook wel weer wat. Sowieso presenteert iedereen bij de NPO inmiddels Op1, dus het zou zomaar goed kunnen”, aldus presentator Luuk Ikink in het entertainmentprogramma.

Sven Kockelmann 

Op1 is iedere werkdag rond de klok van 22:20 uur te zien bij de NPO. Iedere dag wisselen de omroepen en presentatoren elkaar af. Sven Kockelmann zat eerst op de zondag, maar zal dus met Anita of Anna op een doordeweekse dag te zien zijn.

Meer over