Nieuwe weg

Anita Witzier moet het voortaan alleen doen in De Reünie

20 september 2019 11:45 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen
Anita Witzier moet het in het nieuwe seizoen van De Reünie alleen zien te rooien. De presentatrice werd eerder nog bijgestaan door Jan Kooijman en Ajouad El Miloudi, maar de KRO-NCRV kiest voor een nieuwe opzet.

"Er is gekozen voor een andere insteek. Ze gaan terug naar de oude school, naar de oude omgeving. De verhalen worden in de klas verteld, er zijn geen reportages meer nodig", vertelt een woordvoerder van de omroep.

Patrick Lodiers

Het drietal nam in het najaar van 2017 het Reünie-stokje over van Patrick Lodiers. Anita werd presentatrice en Jan en Ajouad gingen op pad om reportages te maken. Het programma werd daarnaast in plaats van de zondag op de donderdag uitgezonden, maar dat kwam de kijkcijfers niet ten goede. Het nieuwe seizoen, dat vanaf 23 oktober te zien is, zal op woensdag te zien zijn.

Reeks

"De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’… Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen", kijkt Witzier vooruit op het nieuwe seizoen.

Meer over