Annemieke Schollaardt rockt met Heino in De Duitsers

Tegenstellingen alom, in deze vierde aflevering van De Duitsers, die in het teken staat van Duitse muziek. Zo bezoekt Lauren Verster de zogenaamde Rechtsrock concerten.

Lauren Verster schrikt behoorlijk van de  Rechtsrock-concerten, die vlak bij de Oostgrens worden georganiseerd. Tijdens deze illegale optredens worden liedjes met extreem rechtse teksten gezongen, die jongeren daarna soms ook op straat scanderen. De meeste Duitsers willen juist af van hun rechtse verleden en zijn tegen deze concerten. 

Heino

Gelukkig is er ook veel vrolijkere muziek in het land. Zo ontmoet Annemieke Schollaardt volkszanger Heino. Hij is inmiddels 75 jaar en weer helemaal terug in de hitlijsten, omdat hij hedendaagse muziek, van onder meer de ruige metalband Rammstein, van een lekker schlagersausje voorziet.

De Duitsers

Hoe kijken ‘wij Nederlanders’ tegen de Duitsers aan en vice versa? Welke vooroordelen bestaan er meer dan 68 jaar na het eind van de Tweede Wereldoorlog over en weer nog? In de zesdelige AVROTROS-serie De Duitsers wippen Victor Reinier, Kim-Lian van der Meij, Lauren Verster, Annemieke Schollaardt, Kees Tol en Jort Kelder de grens over en ¬≠brengen verslag uit.

De Duitsers, 29 januari 2014, 21.30 uur op Nederland 3.

Meer over:

Reageren