Antje en Romy Monteiro tweede afvallers Dance Dance Dance

Door een hoop tegenslag moesten moeder en dochter Antje en Romy Monteiro het veld ruimen in de vierde aflevering van Dance dance dance.

Buddy Vedder en Robin Martens waren als eerste zeker van een plek in de halve finale. Daarna dansten Volendammers Kees Tol en Annemarie Keizer zich naar de volgende ronde. De strijd om volgende week van de partij te mogen zijn ging daarmee tussen Ferry Doedens en Inge de Bruijn en Antje en Romy.

Ariana Grande

Inge mocht de show afsluiten met een nummer van Ariana Grande. Vooraf zei de oud-zwemster al dat het zwaar was om zowel een duo- als solodans in dezelfde week te moeten doen. Vooral aan het eind van haar solo maakte ze de nodige foutjes. Daardoor werd de juryuitslag extra spannend: ze had 21.5 punten nodig om hoger te eindigen. Door driemaal een 7.5 was de kogel echter door de kerk.

Blessure

De kwartfinale was loodzwaar voor de dames Monteiro. Antje kreeg last van een beenblessure waardoor Romy noodgedwongen de solodans van haar moeder onder de knie moest krijge. Dat deed ze niet onverdienstelijk, maar onvoldoende om een ronde verder te komen. Overigens had Antje's fysiotherapeut al bepaald dat ze zeker 5 dagen haar been niet mocht gebruiken. Dat zou een volgende dansroutine instuderen zo goed als onmogelijk maken.

Romy en Antje kregen 25.000 euro voor hun goede doel: Stichting Het Vergeten Kind.

Meer over:

Reageren