En mist Hyves nog steeds...

Antje maakt comeback bij Man Bijt Hond

Het vernieuwde Man bijt hond is z'n roots niet vergeten. Zo gaat het programma vanavond weer langs bij Antje die zes jaar geleden in zak en as zat toen Hyves stopte.

In een tijd dat iedereen op Facebook of Instagram zit, is het amper nog voor te stellen. Maar tien jaar geleden was Hyves hét social media platform in Nederland. 

Boegbeeld

Toen Hyves in 2013 besloot uit financieel oogpunt een spelletjesplatform te worden, wisten honderdduizenden gebruikers zich geen raad. Antje uit Enschede werd dankzij haar optreden in Man bijt hond het boegbeeld van alle Hyvers die verknocht waren aan de site. Er waren al krabbelend, de Hyves-term voor berichtjes, hele vriendschappen ontstaan tussen mensen die elkaar anders nooit zouden kennen.

Antje en Facebook

Antje vertelde destijds dat ze door artrose en COPD grotendeels aan huis gekluisterd zat. Ze verliet haar woning vooral om met de scootmobiel haar hondje uit te laten, maar verder was ze afhankelijk van Hyves voor haar sociale contacten. Zes jaar later zijn er andere social media alternatieven, maar Antje is er nog altijd niet aan gewend. Op Facebook valt er niets te krabbelen en er verdwijnen tot haar grote teleurstelling opnieuw geliefde sites. In Man bijt hond vertelt ze er alles over. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond gaan we terug naar Antje, ze mist Hyves nog steeds... Man bijt hond zie je om 19.30.

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl) op

Meer over:

Reageren