RTL Boulevard

Aran Bade: 'Moeilijke vragen horen erbij'

11 november 2019 11:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten

Aran Bade (34) werkte jaren achter de schermen bij RTL Boulevard voordat hij in 2018 zijn cameradebuut maakte. Inmiddels is de opgewekte entertainmentreporter een vaste waarde in het programma.

Hoe ben je bij RTL Boulevard begonnen?
“Tijdens mijn studie journalistiek liep ik stage bij RTL Nieuws, eerst bij correspondent Erik Mouthaan in New York en later bij wijlen Conny Mus in Israël. Een geweldige ervaring, maar al snel had ik door dat het ‘harde’ nieuws me niet zo ligt. Ik weet nog dat Conny tegen me zei: ‘Ik denk dat jij goed bent in verhalen met emoties’ en raadde me RTL Boulevard aan. Daar ben ik in 2009 als redacteur begonnen en uitgegroeid tot verslaggever.”

Wat is je fascinatie met showbizz?
“Entertainment heeft altijd mijn interesse gehad, maar wat me vooral boeit zijn de verhalen van mensen. Alles draait uiteindelijk om liefde, geluk of tegenslag. Dat maakt iedereen mee, of je nu BN’er, politicus of bakker bent. Bij Boulevard mogen we die persoonlijke verhalen vertellen én het nieuws van de dag brengen.”

Hoe kwam je voor de camera terecht?
“De afgelopen jaren deed ik voor Boulevard verslag van het Eurovisie Songfestival. Dat waren altijd filmpjes, maar vorig jaar was er zo veel ophef rond Waylon, dat ik ineens twee weken lang dagelijks in de uitzending zat om iedereen bij te praten. Dat was spannend, maar vooral heel leuk. En sindsdien ben ik blijven plakken achter de desk. Het is een nieuw stuk van het vak. Toch voelt het vertrouwd, omdat ik achter de schermen al jaren meeloop en iedereen al weleens heb gesproken.”

Maakt dat het niet lastig om BN’ers persoonlijke vragen te stellen?
“Het is voor mij belangrijk dat we bij Boulevard altijd het hele verhaal vertellen. Als het niet goed gaat, zijn wij er ook. En ja, daar horen ook moeilijke of persoonlijke vragen bij. Uiteindelijk is het aan hen om antwoord te geven, maar de vraag moet gesteld kunnen worden.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Jubileum vieren! 🥂🎉💪👬 #💙 #rongastrobarindonesia

Een bericht gedeeld door aranbade (@aranbade) op


Wie is je voorbeeld in dit vak?

“Ik heb veel geleerd van Beau van Erven Dorens. Beau stelt de kijker voorop, durft scherp te zijn, weet haarfijn welk verhaal hij wil vertellen en is vooral altijd zichzelf. Dat is ook mijn streven: ik ben van nature iemand die van gezelligheid en positieve sfeer houdt en zo maak ik ook televisie. Er is voor mij geen groter compliment dan horen ‘goh, je bent in het echt niet anders dan op tv’. Volgens mij merken mensen het ook direct als je een rol speelt.”

Is het wennen om nu zelf een BN’er te zijn?
“Dat valt wel mee, waarschijnlijk omdat ik in Amsterdam woon waar de meeste mensen allang niet opkijken als ze een gezicht van televisie zien. Eigenlijk heeft mijn broer er meer last van: we lijken nogal op elkaar en hij wordt geregeld voor mij aangezien, haha.”

Waar liggen je ambities?
“Voorlopig heb ik het enorm naar mijn zin bij RTL Boulevard, al lijkt het me wel te gek om ooit een interviewprogramma te maken. Sowieso trekt het me om wat langere items te maken, je moet soms noodgedwongen zoveel leuks uit een reportage schrappen. Misschien dat ik daar online meer mee ga doen. En uiteraard ben ik er volgend jaar weer bij tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hoe bijzonder is dat?”

Hoe is je liefde voor het Songfestival trouwens ontstaan?
“Dat begon in 1998 toen Edsilia Rombley meedeed met Hemel en aarde. Dat was de eerste keer dat ik het bewust volgde op televisie. We werden dat jaar vierde en vanaf dat moment is het zaadje geplant. Ik wil nog steeds altijd alle feitjes weten over de inzendingen en alleen daarom is het zo leuk om voor RTL Boulevard verslag te mogen doen. Zeker afgelopen mei in Israël toen Duncan Laurence won. Je bent er dan als verslaggever en fan zelf bij als er geschiedenis wordt geschreven. Ik heb het drooggehouden, maar wel héél hard geschreeuwd en uiteindelijk de zon zien opkomen. Zoiets vergeet je nooit.”  

RTL Boulevard | elke dag | RTL 4 | 18.35

Meer over