Voorbereiding

Arjen Lubach voor avondshow in de leer bij The Daily Show

11 oktober 2021 09:52 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Emil de Jong

Nog een maandje of vijf wachten en dan start De Avondshow – met Arjen Lubach bij de NPO. De presentator pakt de voorbereiding heel gedegen aan en is daarvoor bij The Daily Show in de leer gegaan.

De 41-jarige Arjen Lubach ging in gesprek met de man die vijtien jaar lang uitvoerend producent van The Daily Show met Jon Stewart en Trevor Noah was. "Het was een leerzaam gesprek", zei Lubach op NPO Radio 1.

Knoop

Volgens Lubach is de werkwijze bij De Avondshow – met Arjen Lubach heel anders dan bij Zondag met Lubach. "Bij ZML hadden we soms discussies die de hele dag duurden en pas 's avonds bij een pizza werd beslecht. Dat kan nu niet meer, we moeten nu vier dagen per week gaan leveren. Nu moet iemand - vermoedelijk ik - dan gewoon de knoop doorhakken."

Zondag met Lubach 

In gesprek met Jeroen Wollaars geeft de presentator ruiterlijk toe Zondag met Lubach, het programma dat in 2017 de Gouden Televizier-Ring won, mist. "Soms maak ik een grapje in een tweetje of ik schrijf iets op voor mijn theatervoorstelling. Maar soms wordt mijn vriendin gek als ik doe alsof Zondag met Lubach aan de keukentafel net zo leuk is." 

De Avondshow - met Arjen Lubach is vanaf februari te zien bij de NPO.

Meer over