Art Rooijakkers: 'Expeditie Robinson kandidaten mogen wel meedoen aan De Mol'

9 december 2015 12:07 | amusement | Door Televizier

Volgens Art Rooijakkers zijn de berichten dat AVROTROS in Wie Is de Mol? geen Expeditie Robinson-kandidaten wil schromelijk overdreven.

„Ik las het ook, maar voor zover ik weet, is daar niets van waar”, zegt Art in een reactie. „Dat zou ook een beetje gek zijn, want dan sluit je automatisch een grote groep uit.” Acteur Kees Boot zei vorige maand in de Veronica Gids nog dat hij werd geweigerd bij Wie Is de Mol? omdat hij al op een onbewoond eiland had gezeten. „Ik deed onlangs een open sollicitatie bij Art Rooijakkers, maar hij zei: ‘Je hebt al in Expeditie Robinson gezeten, dus dan mag je niet meer meedoen met Wie Is de Mol?. Andersom mag het kennelijk wel. Nou, dan houdt het op. Helaas.”

Niet bovenaan

Art Rooijakkers geeft wel toe dat Wie Is de Mol? selectief is bij het versturen van de uitnodigingen. „Het is zo dat wij het leuk vinden om mensen mee te nemen uit verschillende werelden, mensen die je niet meteen verwacht. Als je iemand in veel programma’s hebt gezien, staat die niet bovenaan ons lijstje. Maar er staat bij mijn weten nergens een regel: Expeditie Robinson is een no go.”

Máxima

Het nieuwe seizoen moet nog beginnen, maar Art en zijn De Mol-collega's zijn nu alweer druk bezig met het volgende seizoen.  „We praten momenteel met nieuwe kandidaten. En daar zitten mensen bij die bovenaan mijn lijstje staan. Wie ik het liefst zou willen? Ik kan wel zeggen dat ik het heel leuk zou vinden als Máxima mee zou doen, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren."

Lees ook:
De leader van het nieuwe seizoen Wie Is de Mol? is hier!

Meer over