Art Rooijakkers presenteert nieuwe muziekquiz Popcafé

Presentator Art Rooijakkers wordt het gezicht van een nieuwe muziekquiz voor AvroTros: Popcafé. Met een strijd tussen twee teampcaptains belooft het een spannende muzikale quiz te worden.

AvroTros laat weten dat in het programma teamcaptains Gerard Ekdom en Di-rect-gitarist Spike tegen elkaar strijden met elke week een nieuwe gast naast zich.

Art Rooijakkers

Art is benieuwd naar alle nieuwtjes die de twee captains hem zullen gaan melden: "Laten we eerlijk zijn, Bruce Springsteen is de beste nog levende artiest. Maar ik hoor graag het relaas van Gerard en Spike over andere muzikale grootheden".

Twee teamcaptains

Wandelende muziekencyclopedie Gerard Ekdom staat te trappelen om te beginnen aan de quiz: “Ik heb veel zin in mijn rol als teamcaptain. Ik ben erg ambitieus en moet me gaan inhouden niet na elke vraag op de bel te rammen! We gaan vooral ook veel lol hebben.”

Spike gaat de strijd met Ekdom graag aan: “Muziek stroomt door mijn aderen, maar ook door die van Gerard dus het zal een pittige strijd worden.”

Verschillende onderdelen

Vaste onderdelen in Popcafé zijn de Mega Top 50, de nieuwste releases en de meest opvallende fragmenten uit binnen- en buiteland.

Filmmuseum

De televisiequiz zal worden opgenomen in het voormalige Filmmuseum, midden in het Amsterdamse Vondelpark. Het is een nieuwe locatie van AvroTros en heet VondelCS. In mei is de locatie klaar voor andere programma’s. Het moet een 'bruisende ontmoetingsplek voor makers en liefhebbers van cultuur en opinie in de media' worden.

Presentator Art Rooijakkers presenteert sinds kort samen met Lauren Verster het programma Bureau Rooijakkers en Verster.

Reageren