Komische quiz

Art Rooijakkers presenteert Praat Nederlands Met Me

28 september 2018 13:58 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
RTL 4 laat Art Rooijakkers de komische quiz Praat Nederlands met me presenteren. En hij is niet alleen. O.a. Georgina Verbaan neemt plaats in het bijbehorende panel.

In Praat Nederlands met me strijden 3 teams tegen elkaar in zes rondes. De teams hebben een teamcaptain: Georgina Verbaan, Jeroom Snelders (van De slimste in Vlaanderen) en Martijn Koning (die afwisselt met Pieter Derks) met telkens een andere BN'er aan hun zijde.

Me bitch is vegan

De quiz gaat over alle vormen van taal. Bijvoorbeeld straattaal (“Me bitch die is vegan maar toch is ze me kip”), kantoortaal (“We hebben zo een standup”), het taalgebruik in Whatsapp (‘brb ff aand8 4  (*_*)’) of communiceren met behulp van emojis.

De oma van Art

Art Rooijakkers heeft ook ervaring met taal: „Mijn lieve Brabantse omaatje -of zoals sommige zouden zeggen; me oma- zat elke zondagmiddag vanaf een uurtje of 13 aan haar salontafel klaar voor bezoek. Een snijplank met kaas en worst voor haar neus. Haar gevleugelde woorden: ‘vat toch iets hartelijks’, -vrij vertaald ‘pak toch iets hartigs’- is de mooiste Nederlandse verhaspeling die ik ken. Daar kan geen Georgina, Martijn, Pieter of Jeroom tegenop. Maar goed, mijn omaatje wist dan weer niet wat daggeren, woke of stacks betekent. En dat weten die vier dan weer wel. Hoop ik.

Praat Nederlands met me is te zien vanaf zaterdag 3 november om 21.30 uur bij RTL 4

Meer over