Art Rooijakkers winnaar zomerserie De Slimste Mens 2014

Presentator Art Rooijakkers mag zich de winnaar noemen van het zomerseizoen van De Slimste Mens. In de spannende finale bleek hij te sterk voor tegenstanders Erik Dijkstra en Diederik Jekel.

Na de eerste drie spelronden bleek dat zowel Art als Erik stukken sterker waren dan de derde kandidaat, Diederik Jekel. De wetenschapsjournalist gaf zijn verlies ruiterlijk toe.  

Spannende finale Slimste Mens

Art nam het in de finale op  tegen Erik. In eerste instantie ging het redelijk gelijk op met vragen over onder meer Bloody Sunday. Erik liep uiteindelijk uit na een vraag over Paul Cézanne, maar na vragen over Richard III en de Koreaanse zanger Psi leek het even de verkeerde kant op te gaan. Art kreeg de beurt, maar bleek weinig te weten over de nacht van Schmelzer. Toen de presentator met 4 seconden op de klok besloot te passen, mompelde hij hoorbaar "ik heb verloren". Geen onredelijke gedachte, Erik had immers aan 1 goed antwoord genoeg, maar  dat bleef uit terwijl de tijd doortikte. Uiteindelijk gaf Erik het met 1 seconde over alsnog op.

Verjaardagscadeau Art Rooijakkers

Omdat hij het minste aantal seconden had, kreeg Erik de beurt en presentator Philip Freriks benadrukte dat hij in principe aan één goed antwoord genoeg had. Dijkstra bleek echter niet rap genoeg om te laten zien wat hij van korfbal wist. Hierdoor ging Art dankzij kennis en strategie met de overwinning aan de haal... En, toeval bestaat niet, Art is vandaag nog jarig ook.

Reageren