Artiesten zingen klassiekers in nieuw jasje in Beter Dan Het Origineel

Presentator Jeroen van der Boom heeft een aantal bekende namen gestrikt voor zijn programma Beter Dan Het Origineel. In de woensdagavondshow zingen Nederlandse artiesten bekende hits in een nieuw jasje.

Artiesten die deelnemen aan de show zijn onder anderen Glennis Grace, Danny de Munk, Anita Meyer, Syb van der Ploeg, Thomas Berge, Berget Lewis, Nick & Simon, Simone Kleinsma, Xander de Buisonjé en Ben Saunders en Sandra van Nieuwland van The Voice.  

Competitie

De show is een competitie tussen verschillende artiesten die ieder hun eigen draai geven aan een grote hit uit binnen- of buitenland. Het publiek mag bepalen welke zanger of zangeres een versie van een muzikale klassieker geeft die 'beter is dan het origineel'. “Wat maakt Glennis Grace van het wonderschone Natural Woman van Aretha Franklin? En hoe gaat Danny de Munk zijn geheel eigen interpretatie geven aan het Songfestivalhit Euphoria?“, aldus SBS over het programma.

Liveband

De artiesten worden begeleid door een liveband en zingen zowel alleen als samen. Zo is nu al bekend dat Simone Kleinsma en Sandra van Nieuwland de wereldhit Valerie zullen vertolken. Anita Meyer brengt samen met Syb van der Ploeg een nieuwe versie van de Hollandse hit Malle Babbe.

Muzikale spelletjes

Naast optreden doen de artiesten ook grappige, muzikale spelletjes. Het beloofd dus een flinke uitdaging te worden voor de nachtegaaltjes.

Zes afleveringen

Er zullen in totaal zes afleveringen te zien zijn van Beter Dan Het Origineel. De muzikale competitie is vanaf volgende week woensdag te zien op SBS om 20.30 uur. Er staat ook een uitzending van de show op 31 december gepland. 

Reageren