Astrid Joosten onthult salaris

5 januari 2018 14:56 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Astrid Joosten is de presentatrice van het splinternieuwe BNNVARA-programma Wat verdien je?, waarin Nederlanders hun salaris onthullen. Ook Astrid Joosten vertelt wat er maandelijks op haar rekening binnenkomt. Wij zijn benieuwd!

Het is een behoorlijk taboe om over salarissen te spreken. Dat is onnodig volgens Astrid Joosten, die vanaf 15 januari het nieuwe programma Wat verdien je? presenteert. Hierin spreken iedere week drie Nederlanders over hun salaris. Van artsen tot tv-presentatoren: er komen heel wat salarisstrookjes voorbij.

Panels

Panels in de studio bestaan uit ondernemers als Annemarie van Gaal en Hennie van der Most, en uit kenners van de onderkant van de samenleving als Sander de Kramer en Myrthe Hilkens. Zij moeten tijdens de uitzendingen onder meer het salaris van de gasten raden. Een pittige opgave.

Overuren

Maar niet alleen de panels hebben het zwaar. Het was voor de redactie van het programma erg ingewikkeld om gasten te regelen. Dat onthult Joosten. “Van al mijn tv-programma’s door de jaren heen is Wat verdien je? het moeilijkste programma dat mijn team en ik ooit hebben gemaakt. Praten over je salaris blijkt in Nederland nog altijd een groot taboe. Bijna niemand was bereid naar de studio te komen. We hebben wat overuren moeten maken! Met dit programma proberen we het taboe te doorbreken”, aldus de presentatrice.

Wat verdient Astrid Joosten?

Astrid onthult in de allerlaatste aflevering van het seizoen haar salaris bij BNNVARA. Stiekem is dat toch het salaris waar iedereen het meest benieuwd naar is.

Wat verdien je? zie je vanaf 15 januari iedere maandag om 22:10 uur op NPO 1.

Meer over