AT5-icoon Frank Awick aan de slag bij Koffietijd

20 Juli 2016 13:43 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube AT5

Frank Awick, een icoon bij de Amsterdamse televisiezender AT5, verhuist naar RTL 4. Dat meldt Het Parool. De presentator gaat aan de slag bij Koffietijd, waar hij een functie achter de schermen zal vervullen. 

In Amsterdam was Frank jarenlang een begrip. Na 25 jaar houdt zijn dienstverband bij het lokale AT5 echter op, omdat de zender een nieuwe koers wil varen. Nu gaat de verslaggever bij het RTL 4-programma Koffietijd aan de slag.

Presenteren

Voor AT5 deed Frank jarenlang verslag, maar dat zit er bij Koffietijd voorlopig 'helaas' niet in.Natuurlijk had ik graag willen presenteren, maar ik moest ook realistisch zijn", vertelt Awick in Het Parool. "Ik heb nooit een studioprogramma gedaan, ik ging altijd op pad. Er moet maar net iets langskomen dat bij je past.

Shownieuws

Volgens Het Parool hadden Patty Brard en Dries Roelvink de Amsterdammer graag bij Shownieuws verwelkomt, maar dit was niet mogelijk. "Als je van de lokale omroep komt is het zo makkelijk niet om een landelijk tv-programma te krijgen. Ik ben al lang blij dat ik een baan heb gevonden, en ik denk dat ik er heel gelukkig van ga worden.

Reportages

Awick gaat bij Koffietijd achter de schermen aan de slag, maar ooit hoopt hij toch op pad te mogen voor het programma. “Je weet nooit hoe het loopt. Maar ik ben er nu niet mee bezig. Ik ga eerst maar eens met volle moed bij Koffietijd beginnen."

Meer over