Nieuwe hit?

Ben Saunders en vele The Voice-sterren in nieuwe John de Mol-programma Avastars

12 januari 2023 15:34 | amusement | Door Irma Tomas

© Talpa
John de Mol heeft voor de nieuwe talentenshow Avastars zijn The Voice-rolodex onder de mottenballen vandaan gehaald. O.a. Ben Saunders en Lisa Loïs doen mee.

Samen met Dwight Dissels, Sharon Doorson, Pearl Jozefzoon (allemaal The Voice) en Klaasje Meijer (K3) zijn zij de zangers die schuilgaan achter de zogenaamde avastars, de virtuele artiesten die tegen elkaar strijden en de namen Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan dragen. De zangers zorgen voor de aansturing van het gezicht en de stem en dan is er ook nog een professionele danser die dankzij een speciaal pak het lichaam aanstuurt.

Nick & Simon

Avastars wordt gepresenteerd door YouTuber Kalvijn voor wie het zijn eerste grote show is. Er is ook nog een jury en daar zitten DJ Nicky Romero, Nick en Simon en choreograaf Dan Karaty in. De virtuele artiest die de show wint, krijgt niet alleen een geldprijs maar gaat ook een duet - inclusief videoclip - opnemen met Davina Michelle. Nick & Simon zitten in de show naast elkaar, dus ze hoeven elkaar niet aan te kijken. 

Ben Saunders

Maar de meest bijzondere naam in de line-up is toch die van Ben Saunders die ooit het eerste seizoen van The Voice of Holland in 2011 won. Er leek hem een grote carrière te wachten maar dat liep in de soep toen hij een verkeersregelaar mishandelde, meerdere voertuigen vernielde en ook nog lid werd van de -inmiddels verboden- motorclub Satudarah. Saunders verdient nu zijn geld met tatoeëren. 

Misschien dat Ben via Avastars zijn comeback kan maken. De talentenjacht is vanaf 24 februari wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6. 

Meer over