AvroTros brengt eerbetoon aan André Hazes

Het is 23 september tien jaar geleden dat André Hazes overleed. AvroTros zendt daarom zaterdag 27 september een speciaal, avondvullend eerbetoon aan de volkszanger uit.

Hazes overleed op 23 september, maar vier dagen later werd hij herdacht in een uitverkochte Amsterdam ArenA. 48.000 mensen brachten in het stadion een laatste groet aan André en op televisie keken nog eens 5 miljoen Nederlanders naar de afscheidsceremonie André bedankt.

Terugblikken op tien jaar zonder Dre

Reden genoeg voor de AvroTros om een decennium later terug te blikken. In de special Het Verhaal Van André Hazes kijken vrienden en familie van Dre terug op zijn leven, maar ook op de de grootse wijze waarop het land om hem rouwde. Zijn kinderen André Junior en Roxeanne, destijds 10 en 11, staan stil bij de impact die het had om duizenden mensen te zien huilen om hun vader. Ook Rachel, die destijds op haar 34e ineens weduwe was, komt aan het woord.

André Hazes' 25-jarig jubileumconcert

Na de special wordt aansluitend het 90-minuten durend concert ‘André Hazes - 25 Jaar Hazes: Live In De Amsterdam ArenA’ uit 2003 uitgezonden. Hierin liet André nog één keer zien waarom hij zelfs tien jaar na zijn dood nog de titel koning van het levenslied verdiend. 

 

Reageren