1 augustus

AVROTROS duikt met Ellie en Rik in de geschiedenis van Pride

4 juli 2020 10:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Nu de traditionele botenparade vanwege het coronavirus niet doorgaat, betekent dat niet dat de AVROTROS Pride Amsterdam geruisloos voorbij laat gaan. De omroep zendt op zaterdag 1 augustus een speciaal programma uit waarin onder meer wordt teruggeblikt op Pride door de jaren heen.

Op NPO3 nemen Ellie Lust en Rik van de Westelaken een kijkje in de geschiedenis van Pride Amsterdam en de meest bijzondere boten door de jaren heen. Daarnaast krijgt Ellie een bijzondere tutorial van Nikkie de Jager en wordt Rik getransformeerd door dragqueen Lady Galore.

Documentaire

Op NPO1 is om 17.05 uur de documentaire Het gaat niet over mij van lhbti-activist Hans Verhoeven uitgezonden. Verhoeven wordt gevolgd in zijn voorbereiding op de 25e editie van Pride, die uiteindelijk geen doorgang vond vanwege het coronavirus.

Pride Talk 

In de aanloop naar 1 augustus brengt AVROTROS dagelijks om 16.00 uur op haar YouTube-kanaal een nieuwe aflevering in het tweede seizoen van Pride Talk. Onder anderen Jeangu Macrooy, Nikkie de Jager en Splinter Chabot maken daarin hun opwachting. Pride Amsterdam 2020 is zaterdag 1 augustus om 22.35 uur te zien op NPO 3.

Meer over