Het beste van... 50 jaar Toppop

AVROTROS viert vijftigjarig jubileum Toppop

28 juli 2020 17:06 | amusement | Door Jef Willemsen

© Avrotros
Het legendarische Toppop bestaat dit jaar een halve eeuw. Reden voor Avrotros om het onvergetelijke muziekprogramma van Ad Visser uitgebreid te eren.

Avrotros kondigde de start van Het beste van... 50 jaar Toppop aan in een persbericht.

Ad en Penney

Ad Visser en danseres Penney de Jager stonden op 22 september 1970 aan de wieg van een cultureel fenomeen toen ze samen de eerste aflevering van Toppop maakten bij de Avro. In die allereerste aflevering waren de Jacksons te gast in de kleine studio waar Penney moeite had haar dansmoves te tonen. In Het beste van 50 jaar Toppop blikken Ad en Penney samen terug op de beginjaren en de successen de volgden.

Hazes en de Smurfen

Naast een keur aan internationale artiesten als Stevie Wonder, David Bowie en Iggy Pop was er in Toppop ook ruimte voor talent van eigen bodem. Zo zijn in de rijkgevulde hitarchieven van het programma optredens te vinden van de Zangeres Zonder Naam, een piepjonge André Hazes en ook de Smurfen mogen niet ontbreken.

Fans van Toppop

Hordes Nederlanders groeiden op met Toppop en daar zaten uiteraard ook BN'ers tussen. In de uitzending halen sterren als Karin Bloemen, Erik van der Hoff, Alain Clark, Samantha Steenwijk en Glen Faria herinneringen op aan hun favoriete fragmenten.

Het beste van... 50 jaar Toppop is vanaf woensdag 5 augustus te zien om 20.20 uur op NPO 3. NPO Radio 5  staat van 14 tot en met 18 september in het teken van Toppop

Meer over