AVROTROS zoekt kandidaten voor tweede seizoen Beste Brein van Nederland

24 april 2017 18:06 | amusement | Door Televizier

Het beste brein van Nederland is komend najaar weer op de buis en de makers zoeken nog kandidaten. Wat je in huis moet hebben? We vragen het uitvoerend producent Gerben Bakker.

Wat is er nieuw dit seizoen?
"De insteek blijft hetzelfde, wel zijn we bezig om de opdrachten toegankelijker te maken voor de kijkers. Een opdracht als "zoek binnen 20 seconden de oudste persoon uit een groep van 30 mensen" kun je niet goed filmen, waardoor mensen thuis op de bank minder goed mee kunnen spelen. Daar komen nu andere spellen voor."

En jullie zoeken nog kandidaten?
"Dat klopt, mensen kunnen zich opgeven via de website van Avrotros. Wel hebben we als eerste test vier opdrachtjes toegevoegd om het niveau van de potentiële kandidaten in te schatten voordat we ze uitnodigen voor de selectiedagen. Vorig jaar liep het storm, met wel 300 kandidaten per dag. Uit al die mensen kiezen we uiteindelijk de zestien kandidaten die aan het programma mee gaan doen."

Hoe slim moet je zijn om kans te maken?
"Het mooie aan Het beste brein van Nederland is dat iedereen mee kan doen, ongeacht leeftijd, afkomst of opleiding. Dat maakt het ook zo leuk om met het hele gezin te kijken, iedereen heeft wel iets waar 'ie goed in is. Het is geen kennisquiz, je moet meer kunnen dan feitjes uit je hoofd leren."

Opgeven? Dat kan via deze link.

Meer over