Niet boos

Babette van Veen beledigd door ontslag bij GTST

6 december 2021 13:13 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Feriet Tunc

Het gaat niet zo heel goed met GTST en en een aantal acteurs krijgt daarom de zak. Babette van Veen heeft gereageerd op het besluit van de makers om haar eruit te schrijven.

“Ik was best wel in shock”, zei de atrice in De Perstribune op NPO Radio 1. Echt boos is ze niet over het voor haar genomen besluit. "Ik was meer een tikje beledigd. De laatste paar jaar waren heel zwaar. GTST verkeert al best wel lang in zwaar weer. De kijkcijfers zijn niet goed. We hebben een aantal jaar achter de rug gehad waarin we steeds donderpreken kregen van de leiding."

Vibrator

Een kat in het nauw maakt rare sprongen en bij GTST werd soms de verhaallijn zo neergezet dat Van Veen zich er niet meer in kon vinden. "Op een gegeven moment zat ik om acht uur 's avonds een vibrator uit te pakken, dat vond ik wel heel heftig. Ik dacht: er kijken toch ook kinderen?"

Half jaar 

Voordat het nieuws van Van Veen, en met haar ook het ontslag van 'soapman' Joep Sertons, naar buiten kwam wisten beide acteurs al een half jaar dat het voor hen einde verhaal is bij Nederlands langstlopende soapserie. De laatste aflevering met Babette en Joep staat gepland voor donderdag 9 december.

Meer over