Bakoorlog in Engeland: BBC wil nieuwe show na vertrek Great British bake off

De BBC laat het verlies van The great British bake off niet zomaar op zich zitten. De staatomroep heeft plannen voor een nieuwe bakshow met de oude presentatoren.

Dat werd bekend nadat jurylid Mary Berry (81) heeft laten weten niet met The Great British bake off mee te gaan naar Channel 4. Mary slaat naar verluidt 7 miljoen pond af vanwege haar loyaliteit aan de BBC. Presentatoren Mel Giedroyc en Sue Perkins lieten al eerder weten niet bij de BBC weg te gaan. Alleen jurylid Paul Hollywood is gezwicht voor het grote geld.

Fab Four

Het is niet gek dat de BBC een nieuw bakprogramma overweegt, The great British bake off was het best bekeken programma van de omroep met 13,4 miljoen kijkers. Een BBC-werknemer vertelt aan de DailyMail: „Drie van de vier 'fab four' blijven bij ons, dus de kans dat we doorgaan met Sue, Mel en Mary is erg groot'.

Geen kopie

De BBC moet wel oppassen, volgens Britse regels mag de staatsomroep geen kopie maken van The great British bake off, anders kan Channel 4 juridische stappen ondernemen.

Meer over:

Reageren