Blazen maar!

Dit zijn de ballonkunstenaars van Blow Up

20 mei 2022 10:30 | amusement | Door Irma Tomas

© Mark Engelen
In Blow Up gaan Chantal Janzen en Martijn Krabbé op zoek naar de beste ballonkunstenaars van Nederland. En dit zijn de mensen die goed zijn met ballonnen. 

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat kijkers precies kunnen verwachten van de nieuwe vrijdagavondshow van RTL 4, maar we weten nu wel naar wie we gaan kijken. Deze zeven mensen kunnen blijkbaar geweldige sculpturen en voorwerpen maken van ballonnen en doen mee aan de afvalwedstrijd die Blow Up is. 

Pauline Biljard (rechts op de foto)
De 47-jarige Pauline komt uit Valkenswaard en is fulltime ballonartiest. Na lange tijd in de kinderopvang gewerkt te hebben, ontstond haar liefde voor het entertainen van kinderen. Ze maakte de keuze om professioneel ballonartiest te worden en is nu een echte performer met een grote passie voor theater. Met haar eigen kindervoorstellingen staat ze vaak op het podium.

Denise van Dooren (derde van rechts)
Denise is 28 jaar, komt oorspronkelijk uit Den Bosch en heeft veel passie voor ballonkunst. Op haar negentiende startte ze door haar liefde voor het vak een compleet eigen bedrijf. Ze vindt het als straattheater-artiest fantastisch om samen met andere bedrijven te bedenken hoe ze ballonkunst kan inzetten om mensen te enthousiasmeren. 

Lesly van Eldijk (in het midden)
De 28-jarige Lesly woont in Tilburg en verkeert sinds zijn elfde in de ballonwereld. Als acteur, musicalster, goochelaar en ballon-vouwer is hij fulltime artiest. Zijn doel als ballonartiest is om mensen zowel te verblijden als te ontroeren. 

Wallie de Groote (links op de foto)
De goedlachse Wallie is 49 jaar komt uit Zeeland en zit al ruim 23 jaar in de ballonnen-wereld. Hij maakt sculpturen, van groot tot klein. Naast zijn werk als ballonartiest en goochelaar, werkt hij drie dagen in de week in het speciaal onderwijs en geeft hij workshopt. 

Jeroen van der Linden (derde van links)
Jeroen is 47 jaar en woont in Weesp. Naast zijn beroep als sportmasseur, is hij sinds zes jaar druk met ballonnen. Jeroen heeft een visuele beperking, waardoor het maken van sculpturen voor hem een extra grote uitdaging is. Naast zelf met zijn handen werken, geeft hij ook workshops aan kinderen.

Frans Neijs (tweede van rechts)
Frans is 65 jaar en leerde zichzelf de kunst van het ballonvouwen. Nu is hij inmiddels ruim tien jaar actief en heeft hij een eigen onderneming als ballonartiest bij bedrijfsfeesten.

Marjolein Wevers (tweede van links)
De 58-jarige Marjolein organiseert workshops en demonstraties en schildert in opdracht van klanten. Een basiscursus ballonvouwen is voor haar uitgegroeid tot een compleet eigen bedrijf. Ze is een professioneel ballonartiest en treedt aan op verschillende evenementen, feesten en partijen. 

Blow up is vanaf vrijdag 3 juni te zien om 20:00 uur bij RTL 4

Meer over