Oud-schaatser

Barbara de Loor nieuwe presentatrice Nederland in Beweging

9 juni 2023 14:14 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Stijn Ghijsen/MAX
Nederland in Beweging heeft een nieuwe presentatrice. Niemand minder dan oud-schaatser Barbara de Loor neemt het stokje over van Olga Commandeur.

Dat heeft Omroep MAX laten weten in een uitgebreid persbericht. Commandeur kondigde onlangs aan dat ze na 23 jaar stopt met Nederland in Beweging.

'Onwijs veel zin in'

De Loor - die als schaatser in 2005 wereldkampioen werd op de 1.000 meter - presenteerde na haar tijd als topsporter al enkele televisieprogramma's en heeft dus ervaring.  "Ik heb er onwijs veel zin in. Het presenteren van Nederland in Beweging sluit perfect aan op het werk dat ik doe sinds ik ben gestopt met schaatsen: het in beweging brengen van mensen, van jong tot oud."

'Barbara krijgt Nederland van de bank'

Volgens MAX-baas Jan Slagter is De Loor een uitstekende aanwinst voor Nederland in Beweging. "We zijn heel blij dat Barbara komend seizoen Nederland in Beweging presenteert. Het is voor jong en oud belangrijk om in beweging te blijven en met de komst van Barbara weet ik zeker dat Nederland van de bank afkomt om de oefeningen te doen."

De Loor is naast Duco Bauwens vanaf maandag 4 september elke werkdag om 10.15 uur te zien op NPO 1.

Meer over