Barbie is de irritantste vrouw van Nederland

Lezers van Nieuwe Revu vinden Barbie een plaag. De blonde bimbo won het in een onderzoek van feministe Asha ten Broeke en van Sylvie Meis.

De altijd zonnebank gebruinde 24-jarige Haagse staat er slecht op bij de (vooral mannelijke) lezers van Revu. 'Ze kan niks, is niet grappig en komt op televisie. Lijken me drie gegronde redenen om haar de meest irritante vrouw van het laatste decennium te maken'.

Juryrapport

En dat vonden meer lezers. Het juryrapport was ook al vernietigend: 'Hoelang kun je een carrière rekken die is gebaseerd op het feit dat de wereld je gruwelend uitlacht? Lang, bewijst Samantha de Jong, beter bekend als Barbie'. 

Uniseks

De nummer 2 van de lijst, Asha ten Broeke, is minder bekend. Zij zette kwaad bloed bij de Revu-lezers door te ageren tegen de speelgoedfolder van Bart Smit. Asha vindt dat alle speelgoed uniseks moet zijn, dus niks geen poppen en keukens voor meisjes en auto's voor jongens.

Sylvie Meis werd de nummer 3, de lezers vinden haar vooral een arrogante, schijnheilige trut.

Het is niet waarschijnlijk dat Barbie zich ook maar een jota aantrekt van de verkiezing. Ze bracht vorige maand zelfs een biografie uit: Van Bimbo tot Business Babe. Hoeveel mensen de bio inmiddels in hun boekenkast hebben staan, is niet bekend.


Meer over:

Reageren