Grote namen

Barry Atsma in Amerikaanse thrillerserie The Rook

31 juli 2018 11:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ineke Oostveen
Barry Atsma heeft een rol te pakken in de serie The Rook. In de thriller speelt de 45-jarige acteur Peter van Syoc, een charmante maar psychotische sleutelfiguur van een misdaadsyndicaat dat bekend staat als The Lugat.

Atsma gaat samenspelen met grote sterren als Emma Greenwell (Shameless/True Blood), Joely Richardson (Nip/Tuck) en Olivia Munn (The Newsroom). De serie wordt in Londen opgenomen.

Gehersenspoeld

The Rook gaat over Myfanwy Thomas, een vrouw die wakker wordt in Londen omringt door een groot aantal lijken. Ze blijkt gehersenspoeld en een doelwit van de Checquy, de geheime dienst van Groot-Brittannië voor mensen die paranormaal begaafd zijn.

Gouden Kalf

Atsma was eerder onder meer te zien in Ik omhels je met duizend armenLoftMannenharten 1 & 2Michiel de RuyterKnielen op een bed violen en Komt een vrouw bij de dokter. Voor laatstgenoemde film waarvoor hij een Gouden Kalf voor Beste Acteur.

The Rook, die zich afspeelt in de toekomst, is in Amerika bij zender Starz te zien; in Nederland gaat Ziggo de reeks exclusief uitzenden.

Meer over